Inici  >>  Treballs de curs  >>  Treball 5. Sauna Löyly
Treball 5. Sauna Löyly
(Versión en castellano)

Contingut:

 

Enunciat

Arquitectes: Avanto.
Situació: Hernesaari, Helsinki (Finlàndia)
Projecte: 2016

El treball que proposem és fer el discurs gràfic d’aquest projecte utilitzant la informació gràfica aportada pels propis arquitectes. Dit d’una altra manera: fer la composició de les làmines que descriuen el projecte. Cal entendre aquesta composició com “l’últim dibuix”, fet amb els altres dibuixos, tal com s’explica en el Tema d’anàlisi “Composició gràfica i discurs” (http://www.etsavega.net/ra3/temes_dibuix.html).

El treball s’haurà de fer com si es tractés d’un concurs i aquesta fos la vostra proposta. Implica fer una anàlisi del projecte, entendre les qualitats singulars que el poden diferenciar d’altres propostes i valorar els elements que són necessaris per a la seva descripció. Caldrà decidir la narrativa de la proposta, com s’ordena el material, el caràcter neutre o impactant de les imatges, el seu pes i valor, com es distribueixen els textos, la seva mida o color...

La finalitat del treball és explorar les possibilitats retòriques del discurs gràfic, amb la intenció de transmetre i fer entendre les qualitats objectives i subjectives d’un projecte.

S’aconsella fer aquesta anàlisi en grups de no més de tres alumnes, encara que la proposta serà sempre individual. Al final, l’estudiant haurà de ser capaç d’explicar aquest raonament i justificar la proposta final.

El treball haurà d'estar acabado antes de dilluns 4 de desembre, però es farà una presentació intermèdia abans del dilluns 27 de novembre. No més tard de les 24:00 hores del diumenge 26, el treball, tal con estigui en aquell moment, es publicarà en el blog de l'assignatura (ra3-qt2017.blogspot.com). El "Títol de l'entrada", serà EX5P-NOM COGNOM i l'"Etiqueta" serà EX5P. De manera similar, abans de les 24:00 hores del diumenge 3 de desembre es publicarà l'estat final. En aquest cas el "Títol de l'entrada", serà EX5F-NOM COGNOM i l'"Etiqueta" serà EX5F. En ambdós casos la publicació contindrà les imatges dels dibuixos i un comentari justificatiu. Les imatges estaran en format jpg i la mesura més gran serà de 1200 píxels, amb qualitat 6. El comentari, que no hauria de ser extens, contindrà la llista de components del grup i una descripció dels aspectes que s'ha considerat que són característics en el projecte.

 

Algunes imatges:

1. Situació actual, a l'antiga zona industrial de Hernesaari.
 
2. Situació prevista a la futura transformació com a parc costaner de Helsinki.
 
3. Situació a la vora del mar.
 
4. Planta: "una caixa rectangular negra que conté els espais càlids que es cobreix amb una 'capa" de fusta de forma lliure".
 
5. Secció.
 
6. L'edifici "com una roca a la costa".
 
7.
 
8.
 
9.
 
10.
 
11.
 
12.
 
13.
 
14.
 
15.
 
16.
 
17.
 
18.
 
19.
 
20.
 

 

Procedència de les imatges

  • Avanto Architects

 

Bibliografia recomanada

 

Alguns webs

 

Recursos a Atenea

  • -

 

>>  Torna a l'inicio de la pàgina