UPC    ETSAV    CAIRAT
  ESCOLA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
  DIBUIX II
  Presentació
  Professors
  Tutorials
  Temes de geometria
  Temes de dibuix
  Treballs de taller
  Treballs d'anys anteriors
  Bibliografia
  Atenea

 

  Inici  >>   Treballs de taller  >>   Habitatges a Ely Court (Londres), 2010-2015  
  Habitatges a Ely Court (Londres), 2010-2015
(Arquitectes: Alison Brooks Architects)
 
   
 

Façana al carrer de l'agrupació

Descripció del projecte

Ely Court és una agrupació de 43 habitatges situat a l'àrea sud de Kilburn, al barri de Brent, a Londres. El projecte és el primer dels tres que el grup Alison Brooks Architects té previst construir en aquesta zona, como a part d'un pla director per a la regeneració urbana d'aquesta àrea, en el qual participen uns altres nou equips en un terme de 15 anys. El 50% dels habitatges són de renda baixa i els inquilins anteriors van tenir dret a un dels habitatges.

El projecte es resol en tres blocs organitzats en dues fileres paral·leles i un bloc separat però unit a l'edificació anterior, amb una àmplia zona verda entre ells. Dels blocs paral·lels, el principal, de quatre plantes d'alçària, s'alinea d'est a oest amb el carrer perimetral (Chicherter Road) i l'altre amb un carrer interior de la mateixa illa. D'aquest, una part està resolta amb la tipologia "mews", en referència a les tradicionals edificacions posteriors de les agrupacions en filera, on s'ubicaven els estables, amb habitatges a la planta superior i accés per carrerons sense sortida. És una tipologia identificada amb la ciutat de Londres que ha acabat per identificar un tipus d'agrupació de cases petites en filera al llarg de carrers per als vianants sense trànsit. El present exercici s'ocuparà d'aquesta part d'aquest projecte, un bloc escalonat de dos i tres plantes d'alçària amb habitatges unifamiliars de 2 i tres habitacions, amb un pati-jardí posterior.

Per aquest projecte, els arquitectes, el 2016 van rebre el RIBA National Award i el 2017 van ser un dels cinc finalistes del Premi Mies van der Rohe de la Unió Europea.

(Text extret de tectonicablog.com i del web dels arquitectes. Sobre el projecte original hem fet algun canvi per adaptar-lo als objectius docents de l'assignatura)

 

Els arquitectes

Alison Brooks, arquitecta canadiense (1962, Toronto), titulada a Ontario el 1988. El grup Alison Brooks Architects es va fundar el 1996, amb seu a Londres.

 

Bibliografia i web recomanades

- Andrew Ayers, 2016. Safe as houses. The Architectural Review, v.240, n.1433, pp. 136-144.

- Laura Mark, 2016. Brent Council's plan to rebuild 1,200 social homes in South Kilburn. Architects' journal, 243, n.17, pp.70-80.

- Anna Schabel, 2017. Zurück zur Gemeinschaft [Return to the community]; Architects: Alison Brooks Architects. Baumeister, v.114, n. 8, pp.52-61.

- Camillo Magni. 2017. Ely Court, South Kilburn, Londra [London]; Architects: Alison Brooks Architects. Casabella, v.81, n.875/876, pp.36-47, 100.

- http://www.alisonbrooksarchitects.com/project/ely-court/, del web dela arquitectes.

- http://tectonicablog.com/docs/ElyCourt.pdf,

 

Algunes imatges
 


 
   
  Axonometria del projecte. Codis: 1, Flatiron Block); 2, Terrace Block; 3, Link Block; 4, Mews Block.
 
 
   
  Planta baixa del conjunt dels tres blocs.
 
 
   
  Planta primera del conjunt.
 
 
   
  Planta segona del conjunti.
 
 
   
  Planta tercera del conjunt.
 
 
   
  Alçat del conjunt des del carrer interior.
 
 
   
  Plantes baixa, primera i segona del mòdul tipus. Codis: 1, Cuina; 2, Sala d'estar; 4, Dormitori; 5, Dormitori principal; 6, Bany; 7, Terrassa.
 
 
   
  Secció tranversal dels blocs paral·lels. A la dreta el bloc de l'exercici.
 
 
   
  Detall de la façana.
 
 
   
  Vista lateral de la façana.
 
   
  Vista lateral de la façana.
 
 

>>>  Torna a l'inici de la pàgina